към медицински център ЛЕЙЗЪР МЕД
Facebook Yuotube

НИЕ СМЕ СПЕЦИАЛИСТИ

в лазерна хирургия на аденом на простатата

Лазерът осигурява безкръвност и безопасност на операцията, намалява следоперативната грижа и съкращава периода за възстановяване. Той е най-съвременното средство в медицината и в частност в урологията – най-бързо развиващата се технологично медицинска специалност.

Лазерна хирургия на аденом на простатата

КАК ГО ПРАВИМ

с най-мощния в света лазер
Тулиум 200 вата

За пръв път хирургически лазер обединява в едно предимствата на всички съществуващи лазерни системи. Комбинира позитивите на всички познати към момента лазери и ги надгражда, за да може с гордост да бъде възприеман като качествено нов стандарт в лечението на аденома на простатата.

Тулиум лазер – нова ера в простатната хирургия

НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

за грижа и профилактика на простатата

ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА
НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ
в София, Варна и Стара Загора

Включва: консултация с уролог,
измерване обема на жлезата,
измерване на остатъчна урина,
изследване на туморен маркер ПСА

грижа и профилактика на простатата

ЗАЩО ЛАЗЕРНА ХИРУРГИЯ НА ПРОСТАТАТА?

ЛАЗЕРНА ХИРУРГИЯ НА ПРОСТАТАТАЛАЗЕРНИТЕ ОПЕРАЦИИ НА ПРОСТАТАТА ДНЕС СА ПРИДОБИЛИ НАЙ-ГОЛЯМА ПОПУЛЯРНОСТ И СРЕД УРОЛОЗИТЕ, И СРЕД ПАЦИЕНТИТЕ.

Основното им предимство е, че протичат безрисково за пациента. Но не само това: подходящи са за голяма група от мъжете, дори и тези с хронични заболявания, диабет и сърдечно-съдови проблеми.

Лазерът осигурява безкръвност на процедурата. Липсата на разрези преди старта на операция премахва необходимостта от шевове след края й. Скалпелът е заместен от лазерен лъч, който подпомага безкръвното проникване до желаната тъкан. Лазерното влакно измести функцията на скалпела. То е достатъчно тънко, за да може да се прокара през уретрата и бързо да достигне до самата простата. След като влезе в съприкосновение с тъканта на простатата влакното става проводник на мощна светлинна енергия, с която аденомът много прецизно се изпарява и моментално се отнема натискът върху уретрата и пикочния мехур, а уринирането се нормализира.

Лазерът дава възможност за пълна визуализация по време на извършваната процедура. Цялата процедура се следи на специален монитор – от проникването на влакното, през изпаряването на тъканта, до извеждането й през уретрата. Това означава безкомпромисен контрол от страна на хирурга и пълна безопасност за пациента.

д-р Илия Калчев

В медицинската практика лазерите безапелационно се наложиха пред отворената хирургия на простатата. Разнообразието от лазерни системи дава възможност на пациентите да открият най-подходящата за състоянието им. Тулиум лазер е нова ера в лазерната хирургия на простатата. За пръв път хирургически лазер обединява в едно предимствата на всички съществуващи лазерни системи и ги надгражда, за да може с гордост да бъде възприеман като качествено нов стандарт в лечението на аденома на простатата.

 

Нашият екип в България притежава солиден опит в лазерната хирургия на простатата. Д-р Илия Калчев, завеждащ ЛАЗЕРНА ХИРУРГИЯ НА ПРОСТАТАТА®, е със съществен принос за въвеждането на лазерния метод в страната. Той е и специалистът с най-голяма серия от извършени лазерни процедури у нас. Резултатите му са публикувани в редица специализирани медицински издания в страната и чужбина.